събота, 28 март 2020 г.

Конспиративни хипотези за коронавируса

Каква е истината за коронавируса, в момента малцина знаят със сигурност. Мъглата около ситуацията, която създаде той по света, е благодатна почва за предположения и хипотези.

Ето каква може да е причината за появата на този нов, различен вирус, изправил света на нокти.

Дизайнерска разработка
Изкуствено създаден в лаборатория вирус. Тази хипотеза е не само много вероятна, а дори има улики, които сочат на там. Предполага се, че е разработван в Америка и пренесен от там в китайска лаборатория в Ухан.

Но възниква въпроса защо е създаден...
  • Просто, ей така, от луди учени, които го правят, защото могат.
  • Биологично оръжие.
  • Поръчка с някакви икономически или политически интереси. 
  • Геноцид.
  • Грешка.
Еко тероризъм

Будни, фанатични еколози, следващи някаква своя "светла идея", са създали вируса, с цел да я покажат на човечеството. Не веднъж подобни еко терористи са използвали крайни средства, за да покажат идеите си на практика.

Генерална репетиция за някакво глобално събитие
 Някой или влиятелна група от хора, предвиждат някакво глобално събитие, и случващото се е като репетиция, как ще реагират хора и държави.

Отвличане на вниманието от нещо важно
Случва се или се подготвя нещо мащабно, и суматохата около вируса само отвлича вниманието от него.

Икономически или финансови интереси
За много хора, случващото се ще доведе до финансова и икономическа криза, но ще има и такива, които ще спечелят от това. Накрая ще се види, кои ще са печеливши.
Възможно е да е свързано с фармацевтичната индустрия, налагане на нови медикаменти, ваксини, имуностимуланти и други продукти за здравето.

Нов световен ред
Колкото и фантастично да звучи, много неща показват, че ситуацията предоставя възможност за налагане на нов световен ред. Ограничаване на потоците от хора, пътувания, затваряне на граници, контролиране, затваряне на заведения и културни центрове, спиране на културни, спортни и други прояви. Светът замря. Стаил се е в страх, това е идеално положение за налагане на най-различни още по-ограничаващи и контролиращи методи.
И докато светът се опомни, в името на сигурността ще се окаже доброволно приел нов световен ред. Изплашените хора доброволно ще спазват мерките, ще приемат медикаменти, ще си имплантират проследяващи информационни чипове и т.н.

Политика или власт
Това винаги е било мотив за какво ли не случило се. Кой знае какви политически интереси са довели до създаването на този вирус. Създалата се обстановка ще даде власт на определени световни сили.

Религия
Мотив за създаването на вируса може да е и на религиозна основа. Тук отново става дума за фанатизъм, защото никой истински вярващ, от която и да е религия не би се замесил в такива неща. 
Има ли нещо случайно, че Италия е сред най-пострадалите за сега? Там е Рим, там е папата.
Не е изключено акта да умишлено насочен на там. Това може да е замисъл на ислямски фанатици. Но от друга страна, е възможно точно обратното - с цел католицизма да бъде изкаран жертва, да се е целяло да се набедят мюсюлмански фанатици.  Или атеисти да целят да създадат религиозна война.

Реален проблем със здравето на човечеството
Независимо как се е появил вируса, появата му и екстремното му разпространение може да показва колко зле е здравословното състояние на човечеството - Уязвимо и с отслабени сили за борба с инфекции.

Манипулиране
За някои хора да манипулират други е най-важното нещо. Контрол, влияние над мислите, съзнанието и емоциите, всяване на стрес и страх, за още по-силно манипулиране и контрол.

Много от изброените идеи се застъпват и вероятно истината е в комбинация от подобни мотиви и цели.
Няма коментари:

Публикуване на коментар