сряда, 11 септември 2013 г.

Сигурност днес

Как да имаме сигурност днес, в тези несигурни времена?

Никой не допуска, че точно на него може да се случи нещо лошо. Човек става сутрин с мисълта, че денят ще е най-малкото обикновен.
Но непредвидени беди се случват и човек си казва: "Ех, ако знаех..."
Но няма как да се знае, затова за да се застрахова срещу по-големи неприятности, в ежедневието си трябва да прави някои неща.

  • Винаги когато излизате, казвайте на доверен човек къде отивате и приблизителното време за престоя си там.
  • Уведомявайте близък човек, ако имате здравословни проблеми, лекарства за приемане за да ви наблюдава и да може да реагира ако ви прилошее.
  • Ако нещо подозрително се появи в ежедневието ви, споделете го с някой приятел, без разбира се да бъдете параноични. Ако има явна заплаха от някой или нещо, задължително потърсете подкрепа от доверен човек или ако е наложително се обадете в полицията. 
  • Гостоприемството е чудесна добродетел но не оставяйте дома си незаключен или с ключ на лесно място, като под изтривалката например.
  • Когато сте си в къщи също заключвайте и проверявайте кой чука или звъни на вратата преди да отворите.
  •  Ако някой се представя за служебно лице изисквайте да се легитимира.
  • Напоследък зачестиха телефонните измами. Ако някой плаче по телефона и говори неясно представяйки се за ваш роднина в беда, не се паникьосвайте. Убедете се, че наистина е човека за който се представя преди да предприемете нещо. Най-често става дума да дадете пари на някой непознат, който да му ги занесе. Измамника по телефона може да се представи за полицай, за лекар и кой знае като какво друго служебно лице. Бъдете бдителни, не се паникьосвайте, мислете логично, посъветвайте се с доверен човек.
Опитайте се да бъдете бдителни за да си осигурите сигурност днес, без да ставата параноични.

Й. Богомилова

Няма коментари:

Публикуване на коментар